A rendezvényszervezés elméleti és gyakorlati megközelítése - Tapasztalatok egy büki és egy sárvári szállodából

Őri Dávid, (2017) A rendezvényszervezés elméleti és gyakorlati megközelítése - Tapasztalatok egy büki és egy sárvári szállodából. Egyéb, Közgazdaságtudományi Kar.

[img] PDF
KFON-1764.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP-kről nyitható meg

Download (1061Kb)

Absztrakt (kivonat)

A záródolgozatom értékesítés és rendezvényszervezés témáját dolgozza fel. A gyakorlati idő alatt, melyet a Greenfield Hotel Golf & Spa-ban Bükön és a Danubius Health Spa Resortban Sárváron töltöttem, beleláthattam azoknak a dolgoknak a gyakorlatban való működésére, melyeket eddig csak a tanórákon hallottam elméletben. Felismertem, hogy mind a két ágazat nagyon összetett, nagy a verseny a konkurenciákkal, magasak az elvárások és számos dologra kell odafigyelni. Az alapkérdések a következők voltak, hogyan lehet sikeresen értékesíteni a szálloda szobáit és a szolgáltatásait, mivel tudunk többet nyújtani a konkurenciáknál a vendégeknek, hogy minket válasszanak? Miként tegyük a szállodát vonzóvá kisebb, illetve nagyobb rendezvények részére? A hotelben töltött idő minden vendégnek kellemes élmény legyen, a cél, elérni, hogyha már minket választottak, akkor visszatérő vendégek legyenek. A dolgozatomban kitértem még a gyógyhelyek fontosságára, ugyanis a témám feldolgozásában szereplő mindkét szállodának otthont adó város gyógyhellyé lett nyilvánítva és mind két hely életében nagyon fontos szerepet játszik a gyógyvíz. Ennek köszönhetően és természetesen a határ közelségének is, rendkívül sok a külföldi vendég. Bár véleményem szerint túl sok figyelmet fordítanak Bük és Sárvár esetében is a gyógyvízre és a gyógyturizmusra, így a turizmus többi ágát nem eléggé fejlesztik, elhanyagolják. Ez meg figyelhető abból is, hogy mindkét hotel esetében a vendégek kiadós részét az idős, nyugdíjas korosztály teszi ki, akik a gyógyvíz és a gyógyulás miatt érkeznek. A családok száma alacsonyabb számban van jelen, fiatalok és baráti társaságok szinte egyáltalán nincsenek. A módszer, melyet a gyógy- és wellness turizmus értékesítésére használnak, rendkívül jól működik, de véleményem szerint ki lehetne dolgozni egy tervet a fiatalabb korosztály és családok vendégforgalmának megmozgatására is. A rendezvények szervezése, lebonyolítása jól működik, problémát szerintem az jelent, hogy a turizmus e fajtájára csak időszakosan érkeznek vendégek, nem folytonos a kihasználtság. Bük esetében például a golfpályára csak nyár elejétől ősz közepéig érkeznek vendégek. A konferenciatermeknél véleményem szerint nagy gond a természetes megvilágítás hiánya és a néhol már elhasználódott berendezések. A néhány kisebb probléma ellenére két jól működő hotelről beszélünk, melyek jól kihasználják adottságaikat és természetesen az is elmondható, hogy a turizmus húzó ágazat hazánkban és a Nyugat-Dunántúli régióban.

Magyar cím

A rendezvényszervezés elméleti és gyakorlati megközelítése - Tapasztalatok egy büki és egy sárvári szállodából

Angol cím

The academic and practical approach of event organizing - observations from a hotel in Bük and from a hotel in Sárvár

Intézmény

Nyugat-magyarországi Egyetem

Kar

Közgazdaságtudományi Kar

Tanszékcsoport/intézet

KTK - Nemzetközi és Regionális Gazdaságtani Intézet

Szak

KTK - Turizmus–vendéglátás felsőoktatási szakképzés (FOKSZ)

Témavezető(k)

Témavezető neveBeosztás, tudományos fokozat, intézményEmail
Keresztes Gábor, Dr adjunktus keresztes.gabor@nyme.hu

Helyi kari azonosító

KFON-17/64

Mű típusa: Záródolgozat
Felhasználói azonosító szám (ID): Őri Dávid
Dátum: 2017. Máj. 23. 08:45
Utolsó módosítás: 2017. Máj. 23. 08:45
URI: http://diploma.nyme.hu/id/eprint/2953

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet