A Danubius Health Spa Resort Sárvár szállóvendégei szokásainak változásai

Szabó, Brigitta (2016) A Danubius Health Spa Resort Sárvár szállóvendégei szokásainak változásai. Egyéb, Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar (volt Közgazdaságtudományi Kar).

[thumbnail of Szabó-Brigitta-záródolgozat(1).pdf] PDF
Szabó-Brigitta-záródolgozat(1).pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP-kről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom megírásának célja, hogy megvizsgáljam a szállóvendégek szokásainak változásait a 30 éves sárvári Danubius Health Spa Resortban, illetve elemezni a szálloda azon területeit, melyek elengedhetetlenül fontosak egy jól kialakított rendszer működéséhez. Kutatásokat végeztem a gyógyvíz jelentőségéről, mely Sárvár város fő vonzereje, így az értékes víz a kezdetektől, a mai gyógykezelések sokaságáig jelentős tényező. Sárváron a gyógyvizeket két fő kategóriába sorolták, az a víz, melyet a gyógymedencékbe töltenek, 1200 méter mélységből ered és 43 °C fokos. Az 1985-től üzemelő Danubius szálloda medencéi gyógyvízzel vannak feltöltve. A dolgozat központi témája, a vendégkör elemzése és szokásainak vizsgálata többféle módon történhet. A szállodában eltöltött szakmai gyakorlatom során lehetőségem volt megtapasztalni, hogy milyen vonzerővel rendelkezik egy nyugodt környezetben elhelyezkedő szálloda. A szokások változásának megismerése összetett feladat, hiszen elemezni kell a múltbéli statisztikákat, majd azokat összevetni a mai trendekkel, s megvizsgálni, hogy milyen módon változtak. A szálloda a középkorú, illetve az idősebb korosztályt célozza meg. Tudatosan nincs kialakítva gyermekeknek szórakozási lehetőség, mivel kimondottan a gyógyvendégekre összpontosít, akiknek számos kezelés áll rendelkezésükre. Hajlandóak más városba utazni, valamint időt és pénzt szánni a magas színvonalú szolgáltatásokért. A pontos adatok megismeréséhez primer kutatásként hívtam segítségül, egy magam által szerkesztett, a szállóvendégek szokásait bemutató kérdőívet. A szállodában végzett felmérések alapján elmondható, hogy a vendégek többsége a gyógy és wellness kínálat valamint a pihenés, relaxáció céljaiból látogatja meg a szállodát. A vendégkör vizsgálata több nézőpont alapján történt. Külön-külön elemeztem a szállodai szolgáltatások, az éttermi szolgáltatások és a gyógyszolgáltatások igénybevételét. Az értékesítési igazgató úrral készített interjúban erre vonatkozó információk mellett, beszámolt többek között a fejlesztési tervekről is. A rövid távú fejlesztési tervek a szobák felújítását és minden szoba klimatizálását tartalmazzák. Hosszú távú fejlesztések közé sorolható az éttermi terasz téliesítése, valamint nagyobb wellness részleg kialakítása. A fejlesztésekkel is a szálloda azt a fő célt kívánja elérni, hogy minél több gyógyvendég látogasson el hozzájuk. Ezt a folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel igyekeznek segíteni, melyekre a primer kutatás eredményei alapján igény is mutatkozik.

Magyar cím

A Danubius Health Spa Resort Sárvár szállóvendégei szokásainak változásai

Angol cím

Guests' changing habits from Danubius Health Spa Resort Sárvár

Intézmény

Nyugat-magyarországi Egyetem

Kar

Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar (volt Közgazdaságtudományi Kar)

Tanszékcsoport/intézet

x - ARCHIV KTK - Üzleti Tudományok Intézet (megszűnt: 2021.06.30.)

Szak

LKK - Turizmus–vendéglátás felsőoktatási szakképzés (FOKSZ)

Témavezető(k)

Témavezető neve
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Németh, Nikoletta
adjunktus

Helyi kari azonosító

KFON-16/25

Mű típusa: Záródolgozat
Felhasználói azonosító szám (ID): Brigitta Szabó
Dátum: 07 Júl 2016 14:27
Utolsó módosítás: 07 Júl 2016 14:27
URI: http://diploma.uni-sopron.hu/id/eprint/1618

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet